+45 70 26 24 26 info@sequoyah.dk

Fair Trade diamanter

Sequoyah er af den overbevisning, at vores kunder gerne vil vide, at deres diamanter er konfliktfrie og ikke finansieret af krige, grusomheder eller inhuman behandling af mennesker. Det kan være ekstremt svært at finde Fair Trade og konfliktfrie diamanter, men hvis du køber dine diamanter hos Sequoyah, kan du imidlertid være sikker på, at alle diamanter er 100% Fair Trade og konfliktfrie.

Fair Trade

Betegnelsen Fair Trade diamanter bliver brugt således, at ikke blot de, der er involveret i udvinding af diamanterne, modtager fair kompensation og goder for deres arbejde, men også at de arbejder i et sikkert miljø, og at der på alle niveauer er taget højde for at skade miljøet mindst muligt.

Vi tror på, at et Fair Trade diamantmarked er muligt i Vestafrika, at man kan skære uetiske mellemmænd fra samt sørge for at personer, der arbejder i minerne og deres familier, får deres fair del af værdien af diamanterne.

Derfor arbejder Sequoyahs repræsentanter direkte sammen med de lokale klanledere i Vestafrika for at købe rådiamanter. Selvom der ikke er en formel Fair Trade certificeringsproces hos Sequoyah, er vi af den faste overbevisning, at vi hjælper til med at gøre en forskel hos de lokale folk, der arbejder i minerne.

 

Konfliktfri

De fleste guldsmede har diamanter, som allerede er certificerede ud fra de 4 C’er, som står for carat, color, clarity og cut, som giver en samlet vurdering af diamanten. Hos Sequoyah får kunderne et 5 C — Conflict Free.

At købe en konfliktfri diamant er en garanti for, at diamanten ikke er en “bloddiamant”, som har været med til at finansiere krige eller støttet misbrug af menneskelige rettigheder.

Trods omfattende anerkendelse af eksistensen af konfliktdiamanter, har det indtil for nylig været umuligt at verificere oprindelsen af diamanter og dermed under hvilke vilkår, de er produceret. Diamantindustriens forsøg på at håndtere dette problem resulterede i Kimberly processen, som har været anset for sørgeligt utilstrækkelig af uafhængige ikke regeringsorganisationer og regerings overvågningsinstanser. Det er et faktum, at konfliktdiamanter stadig eksisterer.

Imidlertid køber Sequoyah diamanter direkte fra klaner og miner i Vestafrika, som sikrer at diamanterne er konfliktfri.

Som kunde hos Sequoyah kan du og dine kunder være sikre på at købe diamanter, som er Fair Trade og konfliktfri.

 

Formio Sequoyah

Østerbrogade 137

DK-2100 Copenhagen

Kingdom of Denmark

+45 70 26 24 26

info@sequoyah.dk

CVR 33 50 62 44

Vi er stolte af vores serviceniveau og uddannede personale. Hvis du har spørgsmål, kommentarer, specielle forespørgsler eller har behov for hjælp, er du velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kontakt os